Радостин Василев: Телевизионните права могат да издържат българския футбол


Радостин Василев: Телевизионните права могат да издържат българския футбол
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

3090 0

Новият министър на младежта и спорта Радостин Василев смята, че телевизионните права могат да издържат изцяло българския футбол. Според министър Василев футболните клубове трябва да се финансират централизирано, но това да не става през Българския футболен съюз.

"Моята идея като министър е с настоящо или следващо ръководство на БФС да се измисли чрез телевизионни права или по друг начин, по който футболът да се финансира централизирано, но това да не минава през БФС. Може би трябва да се измисли друг начин", започна Василев пред БНТ.

"Клубовете може да продават своите права, може да си създадат лига, която да оперира с техните права, както е в по-голямата част от Европа. Телевизионните права са продуктът, който може да издържа целия български футбол. Ще има ясни и обективни критерии", добави още министърът.

"Надявам се това ръководство на БФС да е мислило по този въпрос, но е видимо това, че имаме няколко клуба, които са в изключително тежко състояние в Първа лига и са на ръба на съществуването. Методът някъде да се изпращат собственици, някъде да се натиска да се дават пари, не работи. Ние трябва да измислим един пазарен механизъм. Аз съм готов да дам и консултация с експертизата от ММС на БФС, когато я поискат", завърши Василев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички