Радостин Василев: Телевизионните права могат да издържат българския футбол


Радостин Василев: Телевизионните права могат да издържат българския футбол
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2169 0

Новият министър на младежта и спорта Радостин Василев смята, че телевизионните права могат да издържат изцяло българския футбол. Според министър Василев футболните клубове трябва да се финансират централизирано, но това да не става през Българския футболен съюз.

"Моята идея като министър е с настоящо или следващо ръководство на БФС да се измисли чрез телевизионни права или по друг начин, по който футболът да се финансира централизирано, но това да не минава през БФС. Може би трябва да се измисли друг начин", започна Василев пред БНТ.

"Клубовете може да продават своите права, може да си създадат лига, която да оперира с техните права, както е в по-голямата част от Европа. Телевизионните права са продуктът, който може да издържа целия български футбол. Ще има ясни и обективни критерии", добави още министърът.

"Надявам се това ръководство на БФС да е мислило по този въпрос, но е видимо това, че имаме няколко клуба, които са в изключително тежко състояние в Първа лига и са на ръба на съществуването. Методът някъде да се изпращат собственици, някъде да се натиска да се дават пари, не работи. Ние трябва да измислим един пазарен механизъм. Аз съм готов да дам и консултация с експертизата от ММС на БФС, когато я поискат", завърши Василев.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички