Отново 3 от 3! Ансамбълът ни взе всички титли, Калейн и Тасева с още медали


Отново 3 от 3! Ансамбълът ни взе всички титли, Калейн и Тасева с още медали
Снимка: Facebook/BGRGfederation/

2106 0

Ансамбълът на България затвърди перфектното си представяне на Световната купа по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан. Великолепните ни момичета категорично доминираха на състезанието и спечелиха и 3-ата възможна титла - на обръчи и бухалки, след като преди това грабнаха златните медали и в многобоя, и във финалите на пет топки.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изпълниха смесено съчетания с три обръча и два чифта бухалки, за което бяха възнаградени с най-висока от всички останали участници оценка - 43.150 точки.

Възпитаничките на Весела Димитрова оставиха зад себе си италианките с резултат от 41.900 точки и ансамбъла на Беларус, който завърши трети с резултат от 39.850 точки.

Във финалите при индивидуалните гимнастички Боряна Калейн взе още отличия, след като грабна първото си злато на турнира, дошло на лента, а освен това спечели и сребърен медал на бухалки. Друга наша представителка - Катрин Тасева, спечели бронз на лента.

Припомняме, че ансамбълът ни за втори път през сезона печели всичко възможно, след като го стори и на Световната купа в София. След турнира в Баку пък Калейн събра общо още 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички