Илиана Раева: Конкурентите ще направят сериозен анализ на съчетанията ни


Илиана Раева: Конкурентите ще направят сериозен анализ на съчетанията ни
Снимка: БГНЕС

6817 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на грациите ни по време на отминалата Световна купа в София пред официалната страница във фейсбук:

Важно беше за момичетата да имат тази Световна купа. Много съм щастлива, че България успя да завоюва толкова златни медали с ансамбъла и Боряна Калейн. Допускаха се грешки, нормално е, това е година и половина излизане от ритъм, а в същото време изключително усложняване на композициите, което изисква много тежка работа. Момичетата успяха да се справят и в ансамбъла, и в индивидуалното. Силно участие на България, абсолютен рекорд при съчетанието с пет топки на ансамбъла 44.150 точки. Да видим само колко време ще се задържи този рекорд, защото съм сигурна, че конкурентите ще направят много сериозен и задълбочен анализ на съчетанията ни и няма да оставят нещата така. Конкуренцията непрекъснато расте и се развива, съперниците усложняват непрекъснато съчетанията си и ние го правим също.

Има огромно израстване по отношение на индивидуалните ни гимнастички - Боряна Калейн и Катрин Тасева. Боряна Калейн показа, че и с грешки е абсолютно равностойна на Линой Ашрам - нещо, което миналата година беше много по-трудно, да не говоря за 2019-а, докато сега вече се показва една абсолютно равностойна игра и игра на нерви, защото съчетанията са много усложнени, и която издържи и ги изиграе, тя ще успее да спечели медал и в Токио. Конкуренцията при индивидуалното е много голяма, тук отсъстваха единствено състезателките на Русия, които са нашите основни съперници, но това, което показва тази Световна купа с всички останали участнички, че наистина вече България трайно се настанява в призовите места в индивидуалното, което е много важно.

Има малко притеснителни факти, има състезателки от ансамбъла, Боряна Калейн и Катрин Тасева са с травми и болки. Боряна игра с много силни болки в глезена на това състезание, Катрин с болки в кръста, Мадлен Радуканова с много силни болки в глезена, Лаура Траатс в ръката и основният ни приоритет сега ще бъде абсолютното възстановяване на момичетата. Взехме решение да се пропусне следващата Световна купа в Ташкент. Разбира се, България ще участва, но с друг състав.

Много съм щастлива, много съм доволна от представянето на българския отбор. Има много какво да се желае като работа в ансамбъла по отношение на изчистване на елементите, допуснаха се грешки и в двата дни, но има много върху какво да работим, да подобряваме. Истината е, че ансамбълът с тези фантастични оценки, които получи, всъщност получи с две точки по-малко от това, което е заложено. Най-важното е да възстановим състезателките, да отшумят травмите, за да бъдат на 100 процента готови и да могат да водят подготовката си както трябва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички