Великолепно! Ансамбълът ни с ново злато в Баку, Калейн грабна бронза (ВИДЕО)


Великолепно! Ансамбълът ни с ново злато в Баку, Калейн грабна бронза (ВИДЕО)
Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

1507 0

Ансамбълът на България завоюва второ злато от тазгодишната Световна купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку, Азербайджан. След като вчера възпитаничките на Весела Димитрова спечелиха титлата в многобоя, днес (09.05) те завоюаваха златото на пет топки.

Ансамбълът ни бе в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова и получи оценка от 45.600 точки (36,7 за трудност и 8.900 за изпълнение). Сребърното отличие на пет топки завоюва Италия с 44.550 точки, а бронзовото е за домакините от Азербайджан с 44.000 точки

България има и друг повод за гордост, след като Боряна Калейн също отново взе отличие, завършвайки на 3-ото място и печелейки бронза на топка на финалите на отделните уреди на Световната купа. Калейн спечели получи оценка от 26.100. Толкова имаше и Даря Трубникова от Русия, но тя получава повече за изпълнение - 9.100 срещу 8.750 за Калейн.

Малко по-късно днес Калейн ще участва във финалите на бухалки и лента. Катрин Тасева пък се нареди пета на обръч. До момента България има 4 медала от това издание на Световната купа - два златни на ансамбъла и два на Боряна Калейн - сребро в многобоя и бронз на топка.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Най-странните трансферни "суми", за които не сте и предполагали

Предвид коронакризата през този летен трансферен прозорец не очакваме космически сделки, на каквито бяхме...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама