Най-голямата руска звезда в спорта призова към мир между Русия и Украйна


Най-голямата руска звезда в спорта призова към мир между Русия и Украйна
Снимка: Getty Images

9155 0

Руската хокейна суперзвезда Александър Овечкин се опълчи на решението на президента на Русия Владимир Путин да предприеме военни действия срещу Украйна. Овечкин, който е един от най-добрите хокеисти в света, призна, че не му допада война в 21. век и призова към мир.

Овечкин, който се състезава за Вашингтон Кепиталс в Националната хокейна лига (NHL) на САЩ и Канада, гледа войната от дистанция, но мисли за семейството си, което живее в Русия. Той се чувства безпомощен в ситуацията и не крие, че се страхува.

"Това е много трудна ситуация", признава Овечкин. "Имам семейство в Русия и съм уплашен на моменти. Но ние не можем нищо да направим. Просто се надяваме всичко да приключи възможно по-скоро и всичко да бъде наред."

СЛЕД ВОЙНАТА: ОТБОРЪТ НА ПУТИН ИЗВАДИ УКРАИНЕЦ ОТ СЪСТАВА СИ

"Моля ви, без повече войни. Няма значение кой е въвлечен във войната - Русия, Украйна, други държави. Смятам, че живеем в свят, в който трябва да цари мир", добави Овечкин.

Любопитното е, че в миналото Александър Овечкин е заставал зад Владимир Путин, подкрепяйки авторитарния му режим в Русия. Дори в момента на профилната снимка на Овечкин в Инстаграм присъства Путин. Въпреки това той не е съгласен с войната, която се води в Украйна. 

В същото време плакати в подкрепа на Владимир Путин раздразниха хокейните фенове (СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички