МОК "изтрива" категорията на Карлос Насар за Олимпиадата в Париж?


МОК "изтрива" категорията на Карлос Насар за Олимпиадата в Париж?
Снимка: БОК

3149 0

Българските щанги ще понесат сериозен удар през идващата 2022 година. Има голяма вероятност категорията до 81 кг., в която се състезава родният талант Карлос Насар, да отпадне от Олимпиадата през 2024 година в Париж. От международната федерация са предложили пет категории да участват там и тази до 81 кг. не влиза сред тях.

Предложените 5 категории при мъжете са 61, 73, 89, 102 и плщс 102 кг. Ако това стане факт, Насар трябва да вдигне теглото си до 89 кг. или да свали до 73, за да се класира за Игрите във френската столица. Те пък може да са последните за този спорт.

Причина за решението на МОК да намали още квотата на щангите за следващата олимпиада са скандалите с допинга и тези в международната федерация. Оттам решиха дългочаканият изборен конгрес на щангите да бъде догодина през юни. Дотогава ще ръководи старият изпълком, който е низвергнат от МОК.

В момента този спорт е управляван от хората, избрани с унгареца Тамаш Аян, уличен в мащабни далавери. За да бъдат върнати щангите в олимпийската програма, МОК поиска цялостно отстраняване на хората на Аян. Ето защо това е голям удар по българския щангист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички