България с огромни шансове за домакинство на Европейско по вдигане на тежести


България с огромни шансове за домакинство на Европейско по вдигане на тежести

1291 0

България има огромни шансове да бъде домакин на Европейското първенство по вдигане на тежести през 2022 г. Това се случи след като Международната федерация по вдигане на тежести прие нов Устав, който променя изцяло управлението ѝ.

В разговорите си с шефовете на световните щанги Арид Маджид е получил уверение, че нашата кандидатура би се приела положително. За последно България организира континентален шампионат през 2005 г. в София.

„Чак през октомври миналата година IWF успя да постигне консенсус относно назначаването на независими членове в Комисията за реформи и управление (RGC), което бе изключително важна стъпка за оставяне проблемите от миналото зад гърба ни,“ заяви временният президент на IWF д-р Майкъл Ирани. „Приемането на изцяло нов Устав след широки консултации и само за 10 месеца по време на пандемията е истинска демонстрация на решимостта на IWF да премине към по-светло бъдеще, което се базира на солидни основи“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички