За първи път от 14 години и с рекорд: България има злато на Световното по вдигане на тежести


За първи път от 14 години и с рекорд: България има злато на Световното по вдигане на тежести
Снимка: БОК

16584 0

За първи път от 14 години насам България има световен шампион при вдигането на тежести. 17-годишният Карлос Насар грабна златния медал на Световното първенство по вдигане на тежести в Ташкент, Узбекистан.

Той участва в категория до 81 килограма и постави световен рекорд в движението изтласкване и спечели с двубой от 374 килограма. Зад него остана Махмуд Джавади Алибади от Иран с 367 килограма, докато бронзът бе взет от Марин Роду от Молдова в 363 килограма.

Насар бе последен при опитите в изхвърлянето с успех на 163 килограма, а след това с нагледна лекота подобри световния рекорд за юноши със 166 килограма, като остана близо до световния рекорд за младежи със 169 килограма (1 кг не му достигна). Това бе достатъчно за сребро и изостана с 2 килограма от Мартин Робу.

При изтласкването обаче бе невероятен! 200 килограма за място в призовата тройка, след това 205 килограма за злато и световен юношески рекорд в двубоя, а накрая и 208 килограма за световни рекорди за юноши, младежи и мъже в изтласкването.

Припомняме, че последната световна титла за България при вдигането на тежести дойде през 2007 година, когато Иван Стоицов грабна златото на Световното първенство в Чагмай (Тайланд).

КОЙ Е 17-ГОДИШНИЯТ КАРЛОС НАСАР - ХЕРКУЛЕСЪТ, ДОНЕСЪЛ ЗЛАТО НА БЪЛГАРИЯ И СТОРИЛ НЕМИСЛИМОТО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички