Министерството на спорта застана зад Стефка Костадинова


Министерството на спорта застана зад Стефка Костадинова
Снимка: БГНЕС

682 0

Министерството на младежта и спорта излезе с официална позиция по повод обвинението на шведския журналист Патрик Еквал срещу Стефка Костадинова, че световният рекорд във високия скок при жените от 209 cm на световното първенство в Рим е поставен, тъй като легендарната ни атлетка е била "натъпката с допинг".

Ето какво заявиха от ММС по случая:

“Министерството на младежта и спорта изразява категоричната си подкрепа към една от най-знаменитите лекоатлетки на всички времена - олимпийската шампионка Стефка Костадинова и ненадминатия вече 34 години поставен от нея рекорд в света от 209 см в скока на височина и осъжда всякакви нелепи лъжи, свързани с това постижение.

Всички твърдения, с които се прави опит да се петни името на голямата ни спортистка и на България, са абсолютно несъстоятелни и са в противоречие с етиката в спорта.

Недопустимо е по този начин да се поставя негативен отпечатък върху спортните постижения, достигнати с огромен труд и воля за победа и върху името на една голяма спортистка, каквато е българката Стефка Костадинова.

Тя е доказала в годините, че е легенда в световния спорт, за което през 2012 г. бе приета в Залата на славата на световната атлетика. България се гордее с нейната олимпийска титла в скока на височина от Атланта 1996 г., със сребърния й медал от Сеул през 1988 г. и с поставения от нея световен рекорд от 209 см от Рим 1987 г.

Вярваме, че спортната общност в световен мащаб няма да допусне да се петни името на България и на една голяма спортна звезда, каквато е българката Стефка Костадинова”, се казва в позицията.

Ето как се оправда журналистът за грозните си обвинения.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички