Украинката Ярослава Махучих лека-полека се доближава до рекорда на Стефка Костадинова


Украинката Ярослава Махучих лека-полека се доближава до рекорда на Стефка Костадинова
Снимка: Getty Images / Guliver

7345 0

През 2019г. украинката Ярослава Махучих спечели сребърен медал на Световното първенство в Доха, Катар. Току-що навършила 18 години, тя постигна личен рекорд от 202см и се качи на призовата стълбичка. С покоряването на тази височина, Махучих постави тогава и нов световен рекорд за девойки в дисциплината.

В началото на февруари тази година Махучих още веднъж подобри личното си постижение. На състезанието в Банска Бистрица (Словакия) тя скочи 206см, което беше и третият най-добър резултат, постиган някога в зала.

Преди броени дни обаче, украинката се доближи още повече до брадясалия рекорд на Стефка Костадинова. На европейското първенство в зала Ярослава Махучих вече беше спечелила златото с постижение от 200см, но имаше право на още опити. Летвата бе поставена на 207см, а Махучих не успя да прескочи тази височина, но се видя, че бе изключително близо до това да го направи.

Ярослава Махучих е родена на 19 септември 2001г. в Днепропетровск. Висока е 1.85см и тежи 55кг. На предстоящата Олимпиада в Токио нейна основна конкурентка ще бъде рускинята Мария Ласицкене. Само бъдещето ще покаже докъде ще стигне младата украинка и дали ще успее да подобри рекорда на Стефка Костадинова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички