Журналистът Патрик Еквал, обвинил Стефка Костадинова: Беше шега


Журналистът Патрик Еквал, обвинил Стефка Костадинова: Беше шега
Снимка: Getty Images / Guliver

2602 0

Шведският журналист Патрик Еквал коментира, че нападките му към Стефка Костадинова и нейния световен рекорд от 209 cm във високия скок са били отправени "на шега". Еквал обясни, че е обсъдил предварително с адвокат какво може да кажа в национален ефир в предаването "Muren" по телевизия SVT.

"Това някаква шега ли е? Преди два месеца, на 39 години, жена ми почина от рак и останах сам да се грижа за 7-годишната ми дъщеря. Може дори да проверите в Google", написа Еквал в отговор на запитване от bTV. "Ако трябва да бъда честен, не разполагам с време да се занимавам с този "случай", както и заплахите, които получих от вас българите относно казаното от мен. Само искам да потвърдя, че не съм запознат по какъв начин този случай е преведен (приет) в България", обясни той.

Еквал допълни, че никой в Швеция не е обсъждал тази тема и вероятно е било трудно за българските зрители да разберат казаното, което може би не звучи правилно в превод. Еквал допълни, че шоуто е "на шведски език, за шведи и се излъчва в Швеция".

Ето как Стефка Костадинова отговори на нападките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички