Стефка Костадинова отговори на грозната атака по великия ѝ рекорд


Стефка Костадинова отговори на грозната атака по великия ѝ рекорд
Снимка: БОК

6500 0

Легендарната българска лекоатлетка Стефка Костадинова, която вече 34 години държи световния рекорд за скок на височина (209 сантиметра), коментира грозната нападка по свой адрес от страна на шведския журналист Патрик Еквал.

Костадинова сподели, че ако това, което е разбрала, е така, то ще търси правата си в съда "заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт". Ето и пълното изявление на Стефка Костадинова, цитирана от пресцентъра на БОК:

"Според разпространени в българските медии информации някакъв шведски журналист е наговорил в някакво тв предаване обидни и неверни думи по мой адрес. Яростта му била породена от световния рекорд на скок височина 209 см, който е с един сантиметър повече от постижението на неговата сънародничка Кайша Берквист, отлична състезателка, притежаваща световния рекорд в зала с 208 см. Въпросният господин бил наклеветил публично и всички български атлетки от миналото, зачерквайки техните успехи. Ако това е така, заради името, заради българския световен рекорд и престижа на родния спорт възнамерявам да си потърся правата в съда.

Стефка Костадинова

световна рекордьорка в скока на височина с 209 см, олимпийска шампионка и президент на Българския олимпийски комитет".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички