Скандални нападки към Стефка Костадинова и великия рекорд: Беше натъпкана с допинг


Скандални нападки към Стефка Костадинова и великия рекорд: Беше натъпкана с допинг
Снимка: Getty Images / Guliver

13406 0

Шведският спортен журналист Патрик Еквал си позволи да отправи изключително неприятни и грозни твърдения за легендата в леката атлетика - българката Стефка Костадинова, която държи рекорда за скок на височина - 209 сантиметра, направен през 1987 година в Рим и неподобрен и до наши дни.

На 15 май (събота) в национален ефир и в най-активните часове (20:00) Еквал участва в шоу с въпроси и бива запитан: "Кой е световняит рекордьор в скока на височина при жените?". Той отговаря, но след това започва със скандалните твърдения:

"Един много съмнителен рекорд, защото е поставен във времето, в което има много световни рекорди, които са неподобрени и до днес. Тя беше натъпкана с допинг и мога да ви гарантирам това, въпреки че съм в национален ефир" - заяви Еквал, като на няколко пъти затвърди думите си и отсече, че "Костадинова била натъпката с допинг".

"Ще имаш нужда от адвокат, ако продължиш да говориш така" - предупреди го седналият до него юрист Томас Бодстрьом. Въпреки това Еквал остана несмутен и продължава да повтаря думите си.

Спортният журналист е популярен в страната си с това, че изпитва ненавист към всички спортисти от бившия социалистически блок. 55-годишният Еквал има много опит като коментатор в леката атлетика. Неговата любима спортистка е сънародничката му Кайша Берквист. Любопитно е, че през 2006-а година тя преодолява 208 сантиметра на скок на дължина на турнир в зала в Германия. Така, ако потенциално рекордът бъде отнет от Костадинова, Берквист ще го наследи.

Самата Стефка Костадинова е наясно с думите на Патрик Еквал и е признала пред bTV, че възнамерява да търси правата си в съда срещу журналиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички