Месец след колабирането: Сони Колбрели отново яхна велосипеда!


Месец след колабирането: Сони Колбрели отново яхна велосипеда!
Снимка: Getty Images

1315 0

Един от водещите колоездачи Сони Колбрели (Bahrain Victorious) получи "зелена светлина" отново да се качи на своя велосипед, след като преди около месец колабира на "Обиколката на Каталуния".

От тимът на действащия европейски шампион - “Bahrain Victorious”, съобщиха, че докторите, които се грижат за италианеца, са уверили, че състоянието му е по-добре и той може да започне да кара отново.

Припомняме, че 31-годишният колоездач колабира, след като пресече втори финалната линия на първия етап от “Обиколката на Каталуния”.

Едва няколко метра след финала по изкачването “San Feliu des Guixols”, Колбрели загуби съзнание и припадна. Неговият живот беше спасен благодарение на светкавичната реакция на лекарите от състезанието.

Веднага след това беше откаран в най-близката болница, където беше потвърдено, че е претърпял сърдечна аритмия. Там той прекара близо седмица, след което се завърна в родната си Италия.

Специалистите от кардиологичната клиника на университета в Падуа (Италия), извършиха клинична сърдечно-съдова оценка на Колбрели, за да установят причината за колапса му. Резултатите разкриха, че се нуждае от операция за имплантиране на подкожен дефибрилатор (ICD).

Лекарите успешно му поставиха “ICD”, устройство което се поставя под кожата и има възможност за извършване на дефибрилация чрез изпращане на електрически импулси за регулиране на анормалните сърдечни ритми.

Въпреки че Колбрели може да се завърне към колоезденето, тренировките и тежките натоварвания са напълно забранени. Единственото, което може да прави са много леки туристически карания на нисък пулс.

За неговият отбор и докторите, които се грижат за него, приоритет остава непрекъснатото наблюдение на състоянието му с внимателно проследяване през следващите месеци, за да се гарантира неговата безопасност и възобновяване на редовните житейски дейности.

Специалистите смятат, че след време Колбрели ще има възможност да се завърне към професионалното колоездене. Малко вероятно е обаче да видим европейският шампион и победител от “Париж-Рубе” през миналата година на състезание в родната му Италия. Там важи правило, което забранява на спортисти със сърдечни аритмии да участват във всички професионални надпревари.

Предстои да видим дали самият Сони Колбрели ще има желание да се завърне към състезанията някой ден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички