Официално: Футболът в Украйна е спрян, българин се чуди как да напусне


Официално: Футболът в Украйна е спрян, българин се чуди как да напусне
Снимка: Getty Images/Guliver

2917 0

Украинската футболна Висша лига официално бе поставена на пауза за минимум един месец!

Решението бе взето от ръководните фактори след нахлуването на Русия на територията на Украйна през нощта и последвалото обявяване на военно положение от страна на президента Владимир Зеленски (подробности четете в Actualno.com).

Шампионатът трябваше да бъде подновен в петък, 25 февруари, но това със сигурност няма да се случи. Под въпрос е и плейофът за Катар 2022 между Украйна и Шотландия в Глазгоу, който е насрочен за 24 март. 

*Във временното класиране Шахтьор Донецк е лидер с 47 точки, следван от Динамо Киев с 45. Черноморец Одеса, където играят бившите футболисти на Левски Борислав Цонев и Мартин Петков, е на 13-о място с 14 пункта!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как конфликтът с Русия промени футбола в Украйна?

Помощник треньорът на Зоря Луганск - Веселин Бранимиров, пък написа в социалните мрежи, че иска да се прибере в България, но не знае как: "Към всички мои приятели, които ми пишат и се интересуват как съм сега заради създалата се обстановка в Украйна. Добре съм, но търся начин да се прибера в България. Но нямам никаква идея как. Трябва ми да стигна до Румънската или Молдовска граници. Сега съм в Запорожие искам да се придвижа поне до Одеса!".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички