Колоездач е в кома след голям инцидент в Обиколката на Полша


Колоездач е в кома след голям инцидент в Обиколката на Полша
Снимка: Getty Images/Guliver

4164 0

Холандският колоездач Фабио Якобсен е поставен в изкуствена кома след ужасяващата катастрофа по време на Обиколката на Полша. 23-годишният колоездач се бори за живота си, след като е получил тежък удар в главата в катастрофа между голям брой колоездачи по време на финалния спринт във вчерашния етап на състезанието.

Якобсен, който се бореше за етапна победа, бе атакуван отдясно от негов сънародник - Дилан Груневеген. Разстоянието между двамата бе минимално и се стигна до неизбежен контакт, който прати Якобсен в огражденията. Инцидентът между двамата доведе до още падания, като много колоездачи се озоваха на земята точно преди финала.

Падането на Якобсен обачебе най-тежко. Той получи незабавна лекарска помощ на мястото на инцидента, а след това беше откаран с хеликоптер до близката болница. „Състоянието му е много тежко. Има опасност за живота му. Получил е тежка рана на главата и мозъка. Изгубил е много кръв. Надяваме се, че силният му и трениран организъм ще се справи“, заяви главният лекар на състезанието Барбара Йершина.

Междувременно поляк спечели Обиколката на България (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички