Багата получи нов договор от UFC, има 4 мача да се докаже


Багата получи нов договор от UFC, има 4 мача да се докаже
Снимка: Getty Images/Gulliver

2543 0

От най-авторитетната ММА верига - UFC, държат на единствения български боец там - Благой Иванов-Багата. Те искат да го задържат там, въпреки че загуби последните си два мача. Багата ще получи нов договор от федерацията, информира "24 часа", след разговор с боеца.

"От предишния ми договор оставаше 1 мач. Той вече става част от новия контракт, който ще е за общо 4 битки. По този начин получавам шанс да се докажа в най-силната ММА верига. Трябва да се стремя да си оправя грешките и да не допускам случилото се в последните ми 2 срещи", заяви Иванов.

На 30 май 33-годишният българин загуби от бразилеца Аугусто Сакай в Лас Вегас. Това за втори пореден път се случи след спорно съдийско решение и 1:2 гласа в негова вреда. На 2 ноември миналата година Багата по същия начин падна от Дерик Луис.

"Яд ме е много за загубата от Сакай. Той беше абсолютно преодолим съперник. Предимно се пазеше и риташе. В третия рунд явно се хвана за преградата, за да не бъде свален на земята. Съдията обаче само го предупреди устно, а не му отне точка, както е по правилник. И да ме е яд обаче, няма какво да се направи. Важното е как ще вървя занапред. В тези 4 мача трябва да се докажа", заяви боецът. А ето доказателството, че Багата трябваше да победи Луис. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички