Кметът на Копенхаген отказва да приеме старт на Тур дьо Франс през 2021 г.


Кметът на Копенхаген отказва да приеме старт на Тур дьо Франс през 2021 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

1251 0

Планираният старт на Обиколката на Франция в Копенхаген през 2021 е под въпрос, след като кметът на града заяви в петък, че иска да го отложи заради сблъсъка с други спортни събития. „Изглежда все по-вероятно, че ще бъде през 2022. И още по-вероятно да не бъде през 2021“, каза кметът на датската столица Франк Йенсен по местна телевизия. Турът догодина се сблъсъка с отложеното европейско първенство, което включва четири мача в Копенхаген, последният от които на 26 юни.

Стартът на най-престижната колоездачна обиколка щеше да бъде състезание по часовник на 2 юли с още два датски етапа на 3 и 4 юли съответно, но Турът помоли за изместване на датата със седмица, за да се избегне засечка с изместената Олимпиада в Токио. Йенсен призна, че отлагането ще доведе до „допълнително заплащане“ на града му към ASO – организаторите на Тура. Разговорите за тази компенсация „започнали вчера“. Кметът добави, че това не означава непременно, че Турът няма да пристигне в Копенхаген или Дания. „Ще дойде“, увери той.

В писмо до ASO, публикувано на 1 юли от датския вестник BT, Йенсен заяви, че „не е реалистично решение да бъде преместен стартът със седмица“. Той каза, че сблъсъкът с Евро 2020 ще означава „големи промени в маршрута на Копенхаген, тъй като няма да бъде повече възможно да се преминава през най-централните части в центъра на града“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички