Килиан Мбапе наследява Юго Лорис като капитан на националния отбор на Франция


Килиан Мбапе наследява Юго Лорис като капитан на националния отбор на Франция
Снимка: Getty Images

1561 0

Голямата звезда на ПСЖ и Франция - Килиан Мбапе, ще бъде обявен за нов капитан на "петлите", след като дългогодишният такъв Юго Лорис реши да сложи край на кариерата си с националния отбор, твърдят френски медии.

Лорис беше капитан на Франция повече от десетилетие и вдигна трофея на Мондиал 2018, но след загубата на финала на Световното първенство в Катар реши да напусне трикольорите.

Килиан Мбапе, който според мнозина притежава лидерски качества, е първият кандидат за капитанската лента и се очаква, че скоро треньорът Дидие Дешан ще му я връчи официално. Негов "съперник" за тази чест е Антоан Гризман, след като Рафаел Варан реши да се оттегли на 29 години от националния отбор.

Младият, но успешен Мбапе

Мбапе е на 24 години, но вече има 66 мача за Франция и 36 гола, от които 12 са на световни финали. На следващия Мондиал в САЩ, Канада и Мексико се очаква той да се превърне във футболиста с най-много попадения на световни първенства, изпреварвайки германеца Мирослав Клозе, който има 16 попадения на най-голямата футболна сцена.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как ПСЖ "удари дъното" с Меси, Неймар и Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички