Отборите от Висшата лига настояват сезонът да приключи до края на юни


Отборите от Висшата лига настояват сезонът да приключи до края на юни
Снимка: Gulliver/GettyImages

1119 0

Все повече от клубовете във Висшата лига настояват 30 юни да бъде определен като краен срок за завършване на настоящия сезон. А причината е, че именно на тази дата изтичат договорите на част от играчите и след този период няма да може да се разчита на тях, информира Sky Sports.

Днес ръководството на Лигата и отборите ще проведат поредна среща, на която да обсъдят вариантите за довършване на кампанията в английския елит, като все още всички клубове са на мнение, че трябва да се направи всичко възможно, за да бъдат изиграни оставащите девет кръга от сезона. Някои обаче считат, че трябва да се определи и крайна дата за тази цел и ако тя не бъде изпълнена, то сезонът трябва да бъде анулиран.

Ако сезонът продължи и през юли, това би било нечестно за отборите, които губят част от играчите си, особено за тези замесени в битката за участие в евротурнирите и борбата за оцеляване. На днешната среща обаче няма да бъде взето крайно решение по въпроса. "Срещата ще бъде предимно за финансовото оцеляване и за това кога можем да провеждаме мачове. За съжаление, сезонът все още може да бъде анулиран, зависейки от разпоредбите на правителството", коментира собственик на клуб от Висшата лига Sky Sports. А кои са най-изгодните трансферни сделки за всички времена във Висшата лига - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички