Арестуваха бивш световен рекордьор в маратона за нарушение на вечерния час


Арестуваха бивш световен рекордьор в маратона за нарушение на вечерния час
Снимка: Guliver/GettyImages

19457 0

Бившият световен рекордьор в маратона Уилсън Кипсанг от Кения прекара нощта зад решетките, след като бе арестуван за това, че е употребил алкохол и играл билярд с приятели, нарушавайки вечерния час, разкриха от полицията.

Кипсанг, който счупи световния рекорд по време на маратона в Берлин през 2013, е полицейски служител, който в момента е с временно спрени права от Лекоатлетическия съюз по интегритет (АИЮ). Той се призна за виновен в съда в петък и бе освободен под гаранция.

„Арестувахме Кипсанг и девет други души, включително един от администраторите на провинцията на клуб Кийлу Ризорт, заради това, че употребяваха алкохол и играеха билярд в 22:00 часа вечерта“, заяви полицейският началник на провинция Итен Джон Мвинзи за АФП.

Западен Итен привлича хиляди от елитните кенийски и чуждестранни атлети, които пристигат в малкия град, намиращ се на 2 400 м надморска височина, за тренировки за издръжливост. „Това е много сериозно престъпление. Тези хора са уважавани и трябва да бъдат пример за подражение, и да не нарушават обществените разпоредби."

Кения наложи вечерен час от 19:00 до 05:00 часа в опит да се справи с разпространението на заразата. Мвинзи нареди и ареста на 12 атлети, включително двама от чужбина, които тренирали в група в понеделник за нарушаване препоръките за социално дистанциране. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички