Антъни Иванов избухна срещу допинг тестовете и отсече: Чист спорт не съществува!


Антъни Иванов избухна срещу допинг тестовете и отсече: Чист спорт не съществува!
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

3362 0

Българският плувец Антъни Иванов се закани, че ще се откаже от спорта, след като са му взели поредния изненадващ допинг тест. Иванов смята, че правилата за допинг тестовете не са коректни и не може да бъде проверяван по всяко време и на всяко място. Той също така е категоричен, че честен и чист спорт не съществува. 

"Писна ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти. В този момент ме проверяват извън посоченото време за тестване, което е от 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия."

"Какви са тези правила? Спортистите биват наказвани, че не са на разположение за тестване 24/7. Това са само някои от тях, други имат "COVID" през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки бог знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестовете за допинг са шега", написа Иванов в Intsagram.

"Тестват всички хора като мен, които са на ръба да направят нещо, без да имат цяла държава зад гърба си. Сега трябва да пропусна всичките си лекции, защото тренирах преди 20 минути и трябва да остана 2 часа, преди да ми вземат кръв. Всичко това е лудост и затова спортистите постоянно се отказват и губим много страхотни личности. Това е една голяма шега и просто не мога да го правя повече. Става нелепо."

"Не разбирам как трябва да си на разположение, къщата ти трябва да е на разположение, личният ти живот трябва да е на разположение 24/7, защото си добър спортист. Трябва да допускаш хора в къщата си по всяко време на деня без предупреждение. Това трябва да се промени. Отблъскват ме да правя нещо, което обичам, и това ме боли много", добави още Иванов, който наскоро бе с временно спрени състезателни права, след като три пъти не беше открит за допинг тест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички