13 стотни лишиха Антъни Иванов от полуфинал на 200 м бътерфлай на Световното по плуване


13 стотни лишиха Антъни Иванов от полуфинал на 200 м бътерфлай на Световното по плуване
Снимка: Getty Images

1829 0

Антъни Иванов остана на 13 стотни от полуфиналите на 200 м бътерфлай на Световното първенство по плуване в Будапеща.

Българският плувец завърши 18-и с време от 1:57.00 минута и не успя да намери място сред най-добрите 16, които ще стартират следобед. Тайванецът Куан Хун Ван затвори полуфиналите с 16-о време от 1:56.87.

Иванов стартира по-бавно и бе осми след първото обръщане, като постепенно опита да вдигне темпото, но малко не му достигна да влезе сред полуфиналистите.

Той призна още преди първенството в унгарската столица, че не е подготвен на 100 процента и е концентриран тази година върху Европейското в Рим.

Времето на българина е най-доброто му за годината в коронната му дисциплина, но не успя да се доближи до националния си рекорд от 1:54.50, както и да повтори фурора на същия басейн отпреди пет години, когато плува финал на Световното в 200 м бътерфлай.

Иванов плува в съседен коридор със световния рекордьор в дисциплината и представител на домакините Крищоф Милак, който бе най-бърз в сериите с резултат от 1:54.10 сек.

Жанет Ангелова завърши на 29-а в сериите на 200 м свободен стил за жени с време 2:05.88. Третият български представител в днешния ден Любомир Епитропов бе дисквалифициран в сериите на 50 м бруст.

Още спортни новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички