Падна забраната на Антъни Иванов, която го лиши от състезателни права


Падна забраната на Антъни Иванов, която го лиши от състезателни права
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1309 0

Антидопинговият център на България взе решение да върне състезателните права на българския плувец Антъни Иванов. Те бяха спрени поради „нарушаване на правилата за местонахождение“ от страна на 22-годишния студент, който учи в американския университет „Вирджиния Тек“.

Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на антидопинговия център или на международна федерация, е длъжен на всеки 3 месеца да подава информация за своето местонахождение по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS.

По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция. При 3 извършени нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца.

Иванов бе изслушан в Антидопинговия център по своя молба, като той даде обяснение за случилото се. Младият спортист бе в компанията на Георги Градев – специалист по международно спортно право, който представлява интересите му.

Временното спиране на състезателните права е отменено до окончателно решение по случая. Ако все пак бъде установено нарушение на правилата от страна на Антъни Иванов, всички негови резултати и трофеи, които е получил през този период, ще бъдат анулирани.

Ето каква забрана бе наложена на Антъни Иванов преди това

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички