Куп рекорди, но с липса на медали - ето какво постигнаха българите на Европейското


Куп рекорди, но с липса на медали - ето какво постигнаха българите на Европейското
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2053 0

Българските представители в Рим официално завършиха участието си на Европейското първенство по плуване. Те достигнаха до общо един финал и седем полуфинала, а най-добре се представи Йосиф Миладинов.

Той подобри на два пъти националния рекорд на 50 метра бътерфлай, а впоследствие достигна и до финала в дисциплината, на който завърши седви. Междувременно той отпадна и на полуфиналите в 100 метра бътерфлай, която е най-силната дисциплина на българина. 

Любомир Епитропов плува на два полуфинала на 100 и 200 метра бруст, а Габриела Георгиева влезе сред най-добрите 16 на 200 метра гръб. Антъни Иванов и Петър Мицин достигнаха полуфиналите на 200 метра бътерфлай, но там отпаднаха.

Те обаче приеха случилото се по-различни начини, тъй като 16-годишният Мицин е дебятант на подобен форум, а за Антъни това е провал, предвид натрупалите се очаквания към него през годините.

19-годишният дебютант Тонислав Събев се представи добре и записа национален рекорд и полуфинал на 50 метра бруст с 27.58 секунди.

Щафетата на България на 4 по 200 метра свободен стил за мъже постави нов национален рекорд. Квартетът в състав Антъни Иванов, Петър Мицин, Калоян Левтеров и Йордан Янчев финишира на девето място със 7:18.83 минути и свали близо 12 секунди от досегашното върхово постижение - 7:30.06 минути, поставено през 2018 година в Грац.

На първи пост Антъни Иванов даде време 1:49.00 минута, с което постави нов национален рекорд в дисциплината.

Вижте останалите новини около форума!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички