Антъни Иванов спечели един от финалите по плуване на шампионат в САЩ, рекорден брой българи участваха


Антъни Иванов спечели един от финалите по плуване на шампионат в САЩ, рекорден брой българи участваха
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1477 0

Много на брой български плувци участваха в заключителната фаза на студентското първенство на САЩ (NSAA), Първа дивизия. Един от най-добрите ни плувци Антъни Иванов спечели финал „Б“ в Атланта.

Други трима национали се състезаваха, сред които Любомир Епитропов, Йордан Янчев и Калоян Братанов. Никога досега не са участвали толкова български представители в най-силната фаза на въпросната студентска надпревара, като това беше и своеобразен рекорд по този показател.

Антъни Иванов спечели финал „Б“ на 200 ярда бътерфлай с време от 1:40,97 мин, като малко не му достигна за участие в голямата осмица. Шампион стана Брендън Бърст от Индиана с време от 1:38,71 мин.

Шампион на 100 ярда бътерфлай стана руснакът Андрей Минаков от Станфорд с 43,71 сек, а Иванов завърши седми във финал „Б“ с 45,64 сек. Българинът финишира десети в щафетата на 4 по 200 ярда свободен стил, а университетът, за който той се състезава, Вирджиния Тех е на 11-то място в отборното класиране.

Другият от българите, Любомир Епитропов от Тенеси се състезава на две индивидуални дистанции. Той завърши 35-ти на 200 ярда бруст с време от 1:55,09 мин и 37-ми на 100 ярда бруст с време от 53,28 сек.

В другите дисциплини Йордан Янчев завърши на 29-та позиция на 500 ярда свободен стил с 4:16,83 мин, а Калоян Братанов от Тексас A&M е 30-ти на 100 ярда свободен стил с време от 42,48 сек.

Ето какво заяви относно своето бъдеще Антъни Иванов в края на миналата година .

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички