Спиращо дъха съчетание, но ансамбълът ни остана втори на 3 обръча и 2 чифта бухалки

Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска спечели сребърните медали на финала на три обръча и два чифта бухалки на Световната купа в София. Прекрасните български момичета получиха респектиращата оценка от 24.050.

Петте "златни момичета" смаяха с изпълнението си, с неговата трудност и своята енергичност и лекотата, с която изглеждаше, че владеят уредите. Въпреки това те допуснаха немалка грешка, която ги раздели от златото. С него се окичи ансамбълът на Украйна с оценка 24.100, а бронзовите медали останаха за Япония.

Феноменално съчетание и първо злато за България на Световното в София!

Златни! Ансамбълът по художествена гимнастика на България успя да спечели първи златен медал на Световното първенство в зала "Арена Армеец", след...

По-рано грациите ни останаха на шеста позиция в крайното класиране на финала на пет топки. Българските момичета допуснаха грешка и изпусната топка малко преди края на съчетанието си и получиха оценка 21.050 точки. Впоследствие от нашия щаб подадоха контестация, която обаче не бе уважена от съдиите и оценката остана същата.

Златният медал бе спечелен от ансамбъла на Беларус, който се представи на много високо ниво и получи оценка 23.600. Сребърният медал бе спечелен от отбора на Япония с 23.250, а на почетната стълбичка се качиха и рускините с 23.150. 

Вчера родните грации вдигнаха на крака публиката в зала “Арена Армеец”, след като спечелиха категорично титлата в многобоя при ансамблите.

Още по темата

Please select answer!