Sky Sports за Кобрата: Звезда в България и опасен на ринга


Sky Sports за Кобрата: Звезда в България и опасен на ринга
Снимка: БГНЕС

3573 0

Битката на годината за Кубрат Пулев е факт. Най-добрият ни боксьор в тежка категория ще се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф.

"Sky Sports" изготви специален материал за най-добрия ни боксьор, в който запознава читателите си с 20-я противник на британския боксьор.

От къде е Кубрат Пулев?

36-годишният Пулев е позна още като "Кобрата". Роден е в София, столицата на България, на 4 май 1981 година.

Звезда ли е в България?

Той е точно такъв. След като излезете от летището в София започвате да виждате различни негови плакати и графити. Той бе избран за Спортист на годината през януари. Той изпревари тенис звездата Григор Димитров в надпреварата. Промоутърът му Кале Зауерланд е с него от самото начало и обяви, че евентуален мач в родината му би събрала 250 000 човека, което е отговор на въпроса в по-горните редове.

Има ли България други известни боксьори?

И тук отговорът е "да". Въпреки че се е състезавал само сред аматьорите, Серафим Тодоров остава последният човек, който побеждава Флойд Мейуедър по време на Олимпийските игри през 1996 година. 

С кой друг известен боксьор се е боксирал Кубрат?

Кобрата е играл с Мат Скелтън, Майкъл Спот, Кевин Джонсън, Дерек Чисора, Тони Томпсън и Самюел Питър, като побеждава всичките. Единственото му поражение е срещу Владимир Кличко в спор за короната в тежка категория.

Какво друго интересно можем да кажем за Пулев?

Половинката на Кубрат е българската поп-фолк певица Андреа, която може и да изпее българския химн "Мила Родино" преди старта на мача му с Джошуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички