Летящ старт за българския ансамбъл на Евро 2018


Летящ старт за българския ансамбъл на Евро 2018
Снимка: БГНЕС

1523 0

Фантастичен първи състезателен ден за България на Европейското първенство в Гуадалахара (Испания) - ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс взривиха залата с изпълнението си на съчетанието с 5 обръча и получиха страхотната оценка от 23.100 точки.

За тях това е рекордно висока оценка, няма и друг отбор надминавал 23-те точки. Втори останаха рускините с 22.500, а трети са грациите на Италия с 21.800. На Евро 2018 участват 19 ансамбъла.

Българският тим се класира и за финала на пет обръча, който е в неделя. При ансамблите в Гуадалахара има многобой и финали на отделните уреди, а освен това и отборно заедно с девойките.

България обаче заема второто място в класиране след първия ден на шампионата с оценка 88.325, първи са рускините с 93.650, а трето Украйна с 86.225 т. Причината: регламентът за отборното подреждане, според който медалите са сбор от 6-те най-високи оценки в квалификациите при девойките и ансамбъл-жени - от двете съчетания в многобоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички