Безапелационни! Два златни медала за ансамбъла във Финалите на Световната купа


Безапелационни! Два златни медала за ансамбъла във Финалите на Световната купа
Снимка: БГНЕС

2408 0

Пореден страхотен успех постигна националният ансамбъл на България по худобествена гимнастика. Момичетата в състав Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечелиха златен медал на 5 обръча по време на Финалите на Световната купа.

Грациите на България изпълниха перфектно съчетание на 5 обръча, за което заслужиха 19.800 оценка от съдиите, което се оказа достатъчно за първото място в тази дисциплина. В многобоя българските останаха на второ място в крайното класиране. Той беше спечелен от Италия, като момичетата от Ботуша записаха втора оценка на 5 обръча - едва 18.000. Азербайджан остана с бронза на 5 обръча.

Във финала на три топки и две въжете нашите момичета отново бяха на ниво и заслужиха златните медали с оценка от 19.050 точки. Ансамблите на Япония и Украйна получиха оценки от 18.000 за изпълненията си с топки и въжета и допълниха тройката. Японките обаче заслужиха сребърните медали заради по-високата си оценка за изпълнение, а украинките се наредиха на третата позиция.

Така българското участие на Световната купа в Баку завърши с общо пет спечелени медала - сребърен за ансамбъла в многобоя, златни в двата финала, както и по едно сребърно отличие за Катрин Тасева във финала на лента и за Боряна Калейн във финала на бухалки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички