Боксът създава своя Шампионска лига през лятото


Боксът създава своя Шампионска лига през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

3061 0

Професионалният бокс го очаква сериозна промяна, пише украинският сайт "Sport", като се позовава на германските медии. Според информацията, през септември ще тръгне нов супер турнир, който ще е боксов аналог на Шампионска лига във футбола.

Планът е следният: най-добрите бойци ще се бият един срещу друг. Наградният фонд на турнира ще бъде 50 млн. долара, а представянето му е било в Ню Йорк.

Според концепцията на турнира най-силните бойци във всяка категория ще се бият помежду си по системата нокаут. Планира се всяка година надпреварата да се провежда в 2 категории сред първите 8 боксьори, а мачовете ще се провеждат на най-добрите арени в света. Участниците ще бъдат определяни от експертно жури в сътрудничество с 4-те водещи асоциации в света на професионалния бокс - WBA, WBO, WBC и IBF.

Освен паричната награда, победителят в състезанието ще получи трофея на Мохамед Али, кръстен на великия боксьор.

Интересен факт е, че единият от шефовете на промоутърската компания "Зауерланд" - Кале Зауерланд, е получил "главна роля" в спортния съвет на новосъздадената организация. Както е известно, компанията движи делата на най-добрия български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев.

Датата, участниците и категориите за първата боксова вечер в "Суперсериите" ще бъдат обявени на гала вечер през юни. Въпреки това, вече се знае, че четиримата най-добри боксьори ще имат възможност да си изберат съперник в четвъртфиналите.

"Суперсериите ще променят света на бокса", казва Роберто Далмилио, мениджър на един от организаторите Comosa AG. Плановете на създателите на надпреварата са той да бъде най-големият боксов турнир в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички