Разочарование за България в първия ден на Световното по плуване


Разочарование за България в първия ден на Световното по плуване
Снимка: LAP.BG/Любомир Асенов

2143 0

Диана Петкова, Йордан Янчев, Жанет Ангелова и Любомир Епитропов не успяха да намерят място в полуфиналите в откриващия ден на Световното първенство по плуване в Будапеща, Унгария.

С най-добър резултат в сериите завърши Епитропов, който остана 21-ви на 100 метра бруст с резултат от 1:01.06 минути, което го остави на 36 стотни от място в топ 16, което щеше да му позволи да участва в полуфиналите тази вечер.

Жанет Ангелова пък показа добро плуване в сериите на 400 метра свободен стил при жените, спирайки хронометрите на 4:20.55 минути. Това постижение ѝ отреди 25-та позиция в крайното класиране.

В същата дисциплина при мъжете Йордан Янчев се нареди 29-ти с 3:56.52 минути, а последната ни представителка в първия ден Диана Петкова остана 30-та в дисциплината 200 метра съчетано с резултат от 2:19.40 минути.

Полуфиналите и финалите в отделните дисциплини са тази вечер и въпреки че в тях няма да има българско участие ще може да ги проследите на живо в ефира на БНТ 3. Прякото предаване започва в 20.45 часа българско време.

Припомняме, че двама от най-добрите ни плувци Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров отпаднаха от състава на националния отбор заради "непрофесионално отношение" и "лоша дисциплина".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички