Ново състезание влиза в каленадара на Формула 1, въпреки че още няма готова писта

Календарът във Формула 1 отново ще претърпи промяна, а най-голямата по всяка вероятност ще дойде от поредната арабска страна, която иска да влезе в най-популярния моторен спорт в света. Според информация на английските медии, скоро Саудитска арабия ще се сдобие с домакинство на Гран при, а сумата, която държавата ще плаща на година, е около 50 милиона евро.  

"Daily Mail" информира, че идеята е да се организира улично състезание в града Джеда, а пистата ще бъде построена само за няколко месеца, стига проектът да бъде одобрен от ръководството на Формула 1. Това обаче изглежда повече като формалност, тъй като, по непотвърдена информация, петролният гигант Арамко ще налива 60 милиона евро в касата на Ф1. 

Неврохирург за Шумахер: Нанесени са непоправими щети на организма, човек с по-малко пари вече да е починал

Шест години след инцидента със ски, който претърпя автомобилната легенда Михаел Шумахер, информацията за неговото състояние е минимална и откъсле...

По всяка вероятност, Гран при на Саудитска Арабия ще се провежда в първите кръгове, тъй като в периода май-септември жегите в страната могат да попречат на блогополучното провеждане на състезанията.

Още едина кандидатура се обсъжда за 2021 година, като е възможно САЩ да се сдобие с две състезания през годината, второто от които да е в Маями. По-интересно е обаче, че нито една от надпреварите за 2020 година няма да отпадне, а календарът във Формула 1 може да бъде увеличен до 24 състезания. 

В последните седмици отборите се готвят за предстоящите тестове и старта на сезона, а във Ферари взеха важно решение за бъдещето (подробности четете тук)

Етикети:

Още по темата

Please select answer!