Ново състезание влиза в каленадара на Формула 1, въпреки че още няма готова писта


Ново състезание влиза в каленадара на Формула 1, въпреки че още няма готова писта
Снимка: Getty Images/Guliver

1822 0

Календарът във Формула 1 отново ще претърпи промяна, а най-голямата по всяка вероятност ще дойде от поредната арабска страна, която иска да влезе в най-популярния моторен спорт в света. Според информация на английските медии, скоро Саудитска арабия ще се сдобие с домакинство на Гран при, а сумата, която държавата ще плаща на година, е около 50 милиона евро.  

"Daily Mail" информира, че идеята е да се организира улично състезание в града Джеда, а пистата ще бъде построена само за няколко месеца, стига проектът да бъде одобрен от ръководството на Формула 1. Това обаче изглежда повече като формалност, тъй като, по непотвърдена информация, петролният гигант Арамко ще налива 60 милиона евро в касата на Ф1. 

По всяка вероятност, Гран при на Саудитска Арабия ще се провежда в първите кръгове, тъй като в периода май-септември жегите в страната могат да попречат на блогополучното провеждане на състезанията.

Още едина кандидатура се обсъжда за 2021 година, като е възможно САЩ да се сдобие с две състезания през годината, второто от които да е в Маями. По-интересно е обаче, че нито една от надпреварите за 2020 година няма да отпадне, а календарът във Формула 1 може да бъде увеличен до 24 състезания. 

В последните седмици отборите се готвят за предстоящите тестове и старта на сезона, а във Ферари взеха важно решение за бъдещето (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Защо Русия ще участва без своето знаме на Олимпийските игри в Токио?

На втори поредни олимпийски игри Русия ще участва без своя флаг, а на Игрите в Токио спортистите ще се състезават...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама