Неврохирург за Шумахер: Нанесени са непоправими щети на организма, човек с по-малко пари вече да е починал


Неврохирург за Шумахер: Нанесени са непоправими щети на организма, човек с по-малко пари вече да е починал
Снимка: Getty Images/ Guliver

37677 0

Шест години след инцидента със ски, който претърпя автомобилната легенда Михаел Шумахер, информацията за неговото състояние е минимална и откъслечна. Както е известно, това е следствие на решението, което неговото семейство взе, а именно - да пази в тайна какво се случва със седемкратния шампион във Формула 1.

Днес обаче своята оценка на евентуалното състояние на легендарния спортист даде неврохирургът д-р Никола Акчари. Изказаните от него думи обезнадеждиха феновете на Шумахер, които се надяват един ден техният любимец да се върне към живота, доколкото това е възможно в неговото състояние.

"Трябва да претегля много добре тези думи, защото никой няма доказателства как се справя той и твърде малко информация е излязла за състоянието му. Трудно е да се знае от коя клинична основа някой започва. Ако си представим ситуацията на Шумахер шест години след травмата му, трябва да очакваме много по-различен човек от този, който видяхме на пистата", заяви лекарят пред motorsport.com.

"Въпреки че винаги е бил под интензивна грижа, той ще се е влошил по отношение на органите, мускулите и скелета. Всичко това е от мозъчното нараняване. Това включва мускулна атрофия (изтъняване на мускулите), разстройство на сухожилията, остеопороза (отслабване на костите) и дори органични разстройства. В случай на хора с по-малко пари, подобни усложнения често водят до ранна смърт, защото са нанесени непоправими щети на организма", допълни мозъчният хирург. А за какви интервенции Шумахер бе приет в болница в Париж през септември вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички