Неврохирург за Шумахер: Нанесени са непоправими щети на организма, човек с по-малко пари вече да е починал


Неврохирург за Шумахер: Нанесени са непоправими щети на организма, човек с по-малко пари вече да е починал

31129 0

Шест години след инцидента със ски, който претърпя автомобилната легенда Михаел Шумахер, информацията за неговото състояние е минимална и откъслечна. Както е известно, това е следствие на решението, което неговото семейство взе, а именно - да пази в тайна какво се случва със седемкратния шампион във Формула 1.

Днес обаче своята оценка на евентуалното състояние на легендарния спортист даде неврохирургът д-р Никола Акчари. Изказаните от него думи обезнадеждиха феновете на Шумахер, които се надяват един ден техният любимец да се върне към живота, доколкото това е възможно в неговото състояние.

"Трябва да претегля много добре тези думи, защото никой няма доказателства как се справя той и твърде малко информация е излязла за състоянието му. Трудно е да се знае от коя клинична основа някой започва. Ако си представим ситуацията на Шумахер шест години след травмата му, трябва да очакваме много по-различен човек от този, който видяхме на пистата", заяви лекарят пред motorsport.com.

"Въпреки че винаги е бил под интензивна грижа, той ще се е влошил по отношение на органите, мускулите и скелета. Всичко това е от мозъчното нараняване. Това включва мускулна атрофия (изтъняване на мускулите), разстройство на сухожилията, остеопороза (отслабване на костите) и дори органични разстройства. В случай на хора с по-малко пари, подобни усложнения често водят до ранна смърт, защото са нанесени непоправими щети на организма", допълни мозъчният хирург. А за какви интервенции Шумахер бе приет в болница в Париж през септември вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Роналдо - Феномена, който многократно разби прогнозите и завладя футболния терен

Роналдо Луиш Назарио де Лима - по прякор Феномена, а не "другият Роналдо" или "дебелият Роналдо". Много закачени...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама