Президентът на Ферари: Нямаме шанс за титлата преди 2022 г.


Президентът на Ферари: Нямаме шанс за титлата преди 2022 г.
Снимка: Gulliver/GettyImages

1049 0

Отборът на Ферари няма сили да се бори за титла с лидерите. На това мнение е президентът на италианския тим Джон Елкан. Той призна, че новият болид е “дизайнерска грешка”. Колите ще останат непроменени заради “замразяването” на правилата, прието поради пандемията от “COVID-19”. Всичко това принуждава големите промени да се отложат за 2022г.

“Черните кончета” вече са пети по сила отбор в първите 3 старта на шампионата. Те вече отстъпват не само на Мерцедес и Ред Бул, както през миналата година, но и на Макларън и Рейсинг Пойнт.

Джон Елкан коментира ситуацията по следния начин: “Отборът ни няма сили да се бори за световната титла в момента. Новите болиди се оказаха дизайнерска грешка. Имаме сериозни проблеми, най-вече от аеродинамично естество, както и с динамиката на колите, всичко това идва от загубата на мощност след промените в правилата на ФИА. Вече не сме конкурентно способни, това се вижда с просто око, когато излезем на пистата.”

“С отлагането на новите правила очаквам да побеждаваме и да сме в битката за титлата от 2022г. Полагаме основите на едно ново начало, съвсем нов цикъл в историята на Ферари. Ние бяхме в още по-дълга 20 годишна пауза без титла, когато Жан Тод подготвяше отбора за шампионския ни период с пет титли след 2000 година. Биното има нужните качества и експертиза сега да направи същото, а промяната в правилата ни дава възможност да започнем наново”, завърши Елкан.

А как Формула 1 променя исторически правилника си вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички