"Старецът не би го допуснал": Бивш шеф на Ферари се усъмни в амбициите на Скудерията


"Старецът не би го допуснал": Бивш шеф на Ферари се усъмни в амбициите на Скудерията
Снимка: Getty Images

1761 0

Бившият председател на Ферари - Лука ди Монтедземело, разкритикува празненствата на отбора във Формула 1 след завоюваното трето място в Гран При на Белгия на "Спа" в края на юли.

Липсата на амбиция

Италианския отбор осигури третия си подиум за сезона в Белгия. Шарл Льоклер и ръководителят на отбора Фред Васьор смятат, че това е стъпка напред за тима по отношение на прогреса в сравнение с неговите съперници. Ди Монтедземело обаче беше разочарован от тържествата за третото място, тъй като смята, че Енцо Ферари - легендарният основател на бранда, не би го оценил.

"Знаете ли за кое съжалявам? За тези празненства за трето място на "Спа". Старецът (б.р. Енцо Ферари) никога не би го допуснал. Ферари ме научи на много - никога да не си доволен. След победа той веднага мислеше за следващото състезание", споделя бившия шеф за "Quotidiano".

Безспорно 2023 не е сезонът, който отборът на "черните" кончета се е надявал да има. Тимът от Маранело се намира на четвъртата позиция сред конструкторите, а пилотите Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са съответно на пето и седмо място. Все пак, светлина в тунела има - Фредерик Васьор, разясни кога Ферари ще излезе с актуализации по болидите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички