Себастиан Фетел сложи край на спекулациите и обяви дали се връща към състезанията


Себастиан Фетел сложи край на спекулациите и обяви дали се връща към състезанията
Снимка: Getty Images

1923 0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 - Себастиан Фетел, отговори на спекулациите дали ще се върне към състезанията в близкото бъдеще. Легендата на Ред Бул прекрати кариерата си във Формула 1 след края на сезон 2022.

През пролетта на 2023 се появиха информации, че германецът ще дебютира във Формула E, където надпреварата се осъществява с електрически болиди, но нямаше нищо официално от 36-годишния пилот.

"Не водя преговори да участвам във Формула Е с "ABT Cupra" или с друг отбор. Говореше се, че съм изрекъл редица думи [б.р за завръщане], но аз бих искал да поясня, че в момента не обмислям завръщане към моторните спортове", категоричен бе Фетел за "Motorsport.com".

Себастиан Фетел реши да се оттегли от Формула 1 под предлога, че желае да прекарва повече от времето си заедно със своето семейство. Германецът се пенсионира като пилот на Астън Мартин.

В цветущата си кариера той се е състезавал за отборите на Ферари и Ред Бул. В своя пик той спечели 4 поредни световни титли с болида на "биковете" в периода 2009-2013 година. След това бе привлечен в Ферари, където се поздрави с 14 победи в състезания, но не стигна до мечтаната световна титла с "черните кончета".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Люис Хамилтън отново се оплака от мощта на Ред Бул и Макс Верстапен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички