"Не съм дошъл тук, за да съм втори": Перес със закана към Макс Верстапен


"Не съм дошъл тук, за да съм втори": Перес със закана към Макс Верстапен
Снимка: Getty Images

1104 0

Пилотът на Ред Бул - Серхио Перес, отправи любопитна закана към своя съотборник и настоящ световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен. Мексиканският състезател от отбора на "биковете" бе категоричен, че няма никакво намерение да е винаги втори, след като сезонът бъде подновен в края на месец август.

Чеко Перес спомена, че се е насочил към победи през втората половина на сезона и няма да бъде доволен, ако завърши втори след своя съотборник Макс Верстапен до края на настоящата кампания.

"Целя победи! Не съм дошъл тук, за да съм втори. Предпочитам да съм вкъщи и да правя нещо друго, ако това е всичко, към което се стремя. Тук съм, защото знам, че мога да го направя - и съм го правил и преди", сподели 33-годишният мексиканец, цитиран от "NextGen Auto".

"Хората, коментиращи от диваните си, забравят колко много са важни малките детайли в спорта. Виждали сте го с други пилоти в техните отбори, случи се и с Даниел Рикардо. Той се върна при нас и екипът отново успя да му даде нужното за успех", допълни още Чеко.

Перес е на второто място във временното класиране, като пред него е съотборникът му Макс Верстапен. Мексиканецът той спечели само две състезания спрямо 10-те на Верстапен в първите 12 състезателни уикенда този сезон. Мнозина твърдят, че шансовете на Чеко да спечели шампионата през този сезон са почти изчерпани.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Верстапен и Ред Бул пратиха рекорд на Сена и Прост в историята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички