Фредерик Васъор обяви кога идват актуализациите за Ферари, с които ще търсят победи


Фредерик Васъор обяви кога идват актуализациите за Ферари, с които ще търсят победи
Снимка: Getty Images

1212 0

Ръководителят на отбора на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор разкри, че надстройките за SF-23 вече са проектирани и са в процес на подготовка, за да бъдат представени през втората половина на сезона.

Босът очаква подобренията да бъдат въведени по време на завръщането на Ф1 в Катар в началото на октомври или на следващия кръг в Остин, САЩ. Французинът също така разкри, че дейностите по SF-23 са спрели, тъй като екипът вече е превключил фокуса си върху своя болид за 2024 година.

"За този сезон спряхме работата по подобряването на аеродинамиката в края на юли, но имаме части, които вече са обсъдени и са в процес на работа. Надяваме се да представим новостите до Катар или Остин", заяви Васьор за "Gazzetta dello Sport".

За наследника на SF-23, Васьор каза, че дизайнерският отдел в Маранело е зает да работи върху философските концепции на колата. Целта на италианския отбор е да надмине съперниците си, като същевременно намери начина, по който да направи пилотите си по-добри.

"За болида за 2024 г - все още сме във философските концепции. Цифрите казват, че трябва да сте агресивни в дизайна, но със симулации и уравнения вече сме на максимума. Трябва да мислим по различен начин, да намерим граници, с които да направим същевременно и нашите пилоти по-добри".

Ако Ферари бе претендент за титлата през 2022, то в момента "черните кончета" не могат да се мерят с Ред Бул. "Скудерията" заема четвърто мятсо сред конструкторите, а Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са съответно пети и шести при пилотите.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Льоклер получи безценен съвет за бъдещето си от бивш шеф на Ферари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички