След "резила" на Верстапен: Доктор Марко обвини обичайния заподозрян


След "резила" на Верстапен: Доктор Марко обвини обичайния заподозрян
Снимка: Getty Images

1313 0

Трикратният световен шампион във Формула 1 - Макс Верстапен,  допусна грешка на квалификацията за Гран При на САЩ. Това му отреди шестата позиция на стартовата решетка в състезанието за Голямата награда. В Ред Бул и по конкретно съветникът на отбора - д-р. Хелмут Марко, обвиниха Серхио Перес за "резила" на Макс.

Мнението на Марко

В първата бърза обиколка на Макс в Q3, Верстапен догони Перес в последните завои, а мексиканецът точно започваше бързия си тур и шампионът веднага се оплака по радиото от присъствието на съотборника му на това място на пистата.

"Знаехме, че квалификацията ще е оспорвана, но при първата бърза обиколка на Макс, Чеко се озова на пътя му и му попречи. Това беше грешка в комуникациите, а при втория си опит Макс блокира колелата в първия завой и оттам нататък потъна до шестото място. Пред Макс има силни автомобили на старта и ни очаква тежко състезание", сподели Марко за "Servus TV".

"Неравностите ни се отразяват по-зле в сравнение с другите. Нямахме възможност да използваме колите с клирънса, който бяхме планирали. Но в дълга серия от обиколки можем да наваксаме част от изоставането. В неделя ще е много по-топло, тогава износването на гумите ще е важен фактор, а ние се представяме много силно в такива условия", добави още австрийският специалист.

Неведнъж Хелмут Марко се е застъпвал за Макс Верстапен. Нидерландецът дори е съобщил на Ред Бул, че би си тръгнал, ако съветникът бъде отстранен от отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички