Ред Бул вече е на върха, но има "грешник", който ще трябва да се бори с амбициозния Макларън в САЩ


Ред Бул вече е на върха, но има "грешник", който ще трябва да се бори с амбициозния Макларън в САЩ
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

927 0

Шампионите при конструкторите и пилотите във Формула 1 може да са ясни, но кампанията продължава с Гран при на САЩ на емблематичнатата "Писта на Америките" (Circuit of the Americas). Ред Бул и Макс Верстапен си осигуриха световните титли, но при "биковете" продължава да има един основен проблем...

..който се казва Серхио Перес.

Мексиканският пилот е под напрежение, тъй като не само в Катар, но и през целия сезон не показва най-доброто от себе си. Надпреварата в САЩ може да бъде решаваща за бъдещето му в Ред Бул. Неотдавна се появиха информации, че ако слабите представяния на Чеко продължат, то от отбора ще трябва да се разделят с него и да погледнат към бившия си пилот Даниел Рикардо. Задачата на Перес да се докаже отвъд Океана обаче няма да е никак лесна, тъй като амбициозният Макларън "диша във врата" на "биковете".

Макларън изглежда по-силен с всяко изминало състезание

Представянето на Оскар Пиастри привлече окото на много фенове в Катар. Мнозина смятаха, че Ландо Норис се очертава да бъде лицето на отбора, но младият австралиец направи на пух и прах тази теория, след като спечели спринта в Близкия Изток и след това завоюва второто място на подиума зад Верстапен в същинското състезание. Конкуренцията между двамата "оранжеви" пилоти ще бъде ожесточена в следващите състезания и този уикенд може да е първият, в който ще видим как Норис отговаря на предизвикателството на Пиастри.

Какво още да очакваме от уикенда?

В долната половина на класирането също ще бъде интересно. Отборът на Хаас представи нов пакет с актуализации, които се очаква да подобрят концепцията за болида им и същевременно да го направят по-бърз. Безкрайно интересно ще бъде и представянето на двата Мерцедеса на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, които се сблъскаха на "Лусаил" в Катар още на старта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички