Легендарният Ален Прост назова качеството, което прави Макс Верстапен велик


Легендарният Ален Прост назова качеството, което прави Макс Верстапен велик
Снимка: Getty Images

1731 0

Легендата на Формула 1 - Ален Прост смята, че качеството, което прави Макс Верстапен толкова впечатляващ, е способността му да продължава да се подобрява и никога да не се спъва.

Доминацията на Макс е абсолютна

Макс Верстапен доминира във Формула 1, откакто спечели първата си титла през 2021 година. Пилотът добави още две в актива си през изминалия и настоящия сезон. Бившият пилот на Макларън и Ферари в миналото - Ален Прост, похвали пилота на "биковете" за постижението му.

"Спечелването на трета титла е нещо страхотно. Да спечелиш няколко поред е още по-велико. Това, което прави Макс Верстапен толкова велик и толкова силен, е способността му да бъде страхотен пилот, която той успя да развие, за да не се спъва никога и винаги да иска повече от себе си", сподели французинът за "L'Equipe".

"Няма съмнение, че той е успял да се превърне в страхотен pilot. Но това, което според мен го прави още по-силен, е начинът, по който се е научил да бъде едно с колата и екипа си", добави още Прост.

26-годишният Верстапен си осигури третата световна титла в Катар през изминалия уикенд с победата на спринта на "Лусаил", а след това спечели и състезанието за Голямата награда. Макс пък посочи коя от световните му титли е най-сладка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички