Казусът "Маса" продължава: Адвокатите му дадоха отсрочка на ФИА за титлата във Формула 1


Казусът "Маса" продължава: Адвокатите му дадоха отсрочка на ФИА за титлата във Формула 1
Снимка: Getty Images

1470 0

Бившият пилот на Ферари във Формула 1 - Фелипе Маса и неговият адвокатски екип, продължават с действията си срещу ФИА, тъй като искат световната титла от сезон 2008 в спорта да бъде дадена на него след нашумелия скандал с "Крашгейт" по време на състезанието в Сингапур тогава.

Адвокатите на Маса дадоха отсрочка на ФИА

Припомняме, че бразилецът иска да промени крайните резултати от сезон 2008. Тогава той загуби титлата от Люис Хамилтън със само една точка. Пилотът бе подтикнат от коментари на Бърни Екълстоун. Бившият шеф на Ф1, разкри, че е знаел много добре за случая "Крашгейт", заради който е можел да накара ФИА да отмени резултатите от Гран при на Сингапур 2008.

Адвокатите на Фелипе Маса дадоха финална отсрочка до 15 ноември на ФИА и ФОМ да приключат своето разследване на случилото се в края на сезон 2008.

"ФИА и ФОМ провеждат своите вътрешни разследвания и помолиха за една финална отсрочка от 12 октомври до 15 ноември. Ние се съгласихме, защото вярваме, че новите администрации работят добросъвестно и сме сигурни, че ще стигна до същите заключения, до които ние и толкова много хора достигнаха. Ние бихме искали да знаем каква е позицията на новото ръководство на Формула 1 за наскоро разкрития скандал и несправедливостта срещу Фелипе Маса", каза Бернардо Виана, официален представител на бразилския пилот.

По-рано през годината Бърни Екълстоун заяви, че вече е късно, за да се направи такава промяна в историята на спорта, но изглежда, че този коментар няма да убие амбициите на Маса.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Екълстоун е укривал данъци за 400 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички