Верстапен информирал, че си тръгва от Ред Бул, ако Хелмут Марко бъде освободен


Верстапен информирал, че си тръгва от Ред Бул, ако Хелмут Марко бъде освободен
Снимка: Getty Images

791 0

"Войната" в отбора на Ред Бул във Формула 1 продължава. Трикратният световен шампион и лице на тима - Макс Верстапен, е информирал, че си тръгва, ако "биковете" освободят основния си съветник - д-р Хелмут Марко, информира "F1-Insider".

Какво се случва в Ред Бул?

Според гореспоменатия източник директорът на отбора - Кристиан Хорнер, е бил изключително недоволен, че Марко продължава да има огромна власт в отбора дори и след смъртта на основателя на Ред Бул - Дитрих Матешиц, който си отиде от нашия свят през октомври 2022 година.

Самият Макс Верстапен се е намесил в споровете. Трикратният световен шампион дал много ясно да се разбере в лични разговори и с ръководството на Ред Бул, и с тайландските акционери, че ако Марко бъде освободен, ще си тръгне и той.

Припомняме, че двамата имат отлична връзка, а нидерландският пилот неведнъж е споменавал колко добри съвети получава от австрийския специалист в областта на моторните спортове.

Изглежда, че въпреки големите успехи на отбора във Формула 1, нещата в "кухнята" не са никак добри. И все пак "биковете" със сигурност ще търсят само и единствено победата на предстоящата Гран При на САЩ в Остин, щата Тексас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички