Хамилтън след провала си в Гран при на Саудитска Арабия: Наистина ли дават точки за това?


Хамилтън след провала си в Гран при на Саудитска Арабия: Наистина ли дават точки за това?
Снимка: Getty Images

1795 0

Докато състезателите във Формула 1Макс Верстапен и Шарл Льоклер, възобновиха битката за върха в Гран при на Саудитска Арабия, Люис Хамилтън не успява да намери себе си и се бори за влизане в топ 10. Хамилтън се представи ужасно в квалификациите в събота, поставяйки 16-ото най-добро време. По време на състезанието той показа доста по-добро лице, като временно се изкачи до 6-а позиция. 

Британецът не спря за смяна на гумите, чакайки идеалния момент да го направи. Целта му бе да загуби възможно най-малко позиции, преди виртуалната кола по безопасност да се намеси и провали плановете му. 

Докато се извършваше смяната, пилотът осъзна, че е дори извън първите 10 в състезанието. Въпреки че успя да се вземе в ръце и върне в топ 10, след края на надпреварата 7-кратният шампион видимо не бе доволен от представянето си. 

Завършвайки 10-и, той грабна една единствена точка. Като пилот, свикнал да бъде на върха, разбираемо самият той не бе сигурен, че ще получи макар и 1 точка след разочароващото си представяне. Това показа и самият той по радиостанцията след като финишира: 

Инженерът Питър Бонинтън:

"Добре, Люис, 10-и си в класирането, съжалявам".

Хамилтън:

"Има ли изобщо някаква точка за това място"?

Това би служило и като вид утеха за шампиона. Именно безапелационното му представяне в последните години прави така че пилотът няма представа, че на тези позиции се печелят точки. Хамилтън заяви, че вече няма търпение да напусне Саудитска Арабия и да се прибере вкъщи. 

Световният шампион - Верстапен, спечели втория старт за сезона и посочи ключа си за успех във Формула 1

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички