Шампионът Верстапен посочи ключа за успех във Формула 1 - "винаги е това" (ВИДЕО)


Шампионът Верстапен посочи ключа за успех във Формула 1 - "винаги е това" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1651 0

Актуалният световен шампион във Формула 1 спечели втория за сезона старт - Гран При на Саудитска Арабия. Макс Верстапен се пребори за успеха с Шарл Льоклер, а успехът не дойде никак лесно. След това пък Верстапен коментира случилото се на пистата и посочи ключа за успеха във всяко състезание. 

"Беше трудно състезание. Особено в началото - не беше лесно да следваш. Играхме дълга игра с гумите, накрая имахме добро сцепление на гумите и се възползвахме максимално от това.

Насладих се на състезанието с Шарл. Не беше лесно да мина покрай него, но в крайна сметка успях. Можем да бъдем много горди. Остават още много състезания до края, за да изгладим всичко.

Търпението винаги е ключът. Особено когато искаш да се бориш за победата, да взимаш точки. Това стана днес - състезавахме се здраво, за да вземем точките" - сподели Верстапен.

Шампионът разкри и каква е разликата в новите болиди във Формула 1 - а именно, че пилотите могат да се преследват от по-близка дистанция, но за сметка на това изпреварват по-трудно.

"Ферари бяха много бързи в завоите, а ние на правите. През цялото време бяхме много близко един до друг с Шарл. Новите болиди във Формула 1 позволяват по-близко преследване, но изпреварванията стават по-трудни" - сподели Верстапен. Прочетете повече как Лудия Макс записа епична победа в Гран При на Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички