Шарл Льоклер подписа дългосрочен договор с Ферари


Шарл Льоклер подписа дългосрочен договор с Ферари
Снимка: Getty Images/Guliver

2901 0

Силното представяне на пилота на Ферари Шарл Льоклер през 2019-та година е впечатлило отбора и той ще подпише нов договор с тях. Монегаскът ще продължи да бъде част от „черните кончета“ поне в следващите 5 години, като новият му договор изтича през 2024г.

Льоклер започна кариерата си в Заубер през 2018г., но бързо бе привлечен от Ферари в края на миналата календарна година. През този сезон той се превърна в най-младият победител в състезание от Формула 1, като записа 10 подиума през кампанията. „Много съм щастлив, че оставам част от Скудерия Ферари. През изминалия сезон карах за най-емблематичния отбор във Формула 1, което бе моя мечта. Нямам търпение да задълбоча връзката си с тима и гледам напред след напрегнатата 2019-та година. Искам да видя какво ме чака в бъдеще и нямам търпение за новия сезон във Формула 1“ каза Шарл Льоклер.

В едва второто си състезание в Бахрейн през изминалия сезон 22-годишния състезател се превърна в най-младия пилот на Ферари с полпозишън. Льоклер спечели 6 полпозишъна през сезона, като спечели две състезания от лидерската позиция, включително емоционалния триумф на Монца.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички