Спор в Мерцедес заради Фетел


Спор в Мерцедес заради Фетел
Снимка: Getty Images/Guliver

1216 0

Напускането на Себастиан Фетел от тима на Ферари изглежда засегна и основния конкурент на „черните кончета“ за шампионската титла при конструкторите Мерцедес. През последната седмица в тима тече политическа борба, като от едната и страна стои бордът на директорите на компанията-собственик Даймлер, а от другата са шефът на Мерцедес Тото Волф и звездата на отбора и 6-кратен световен шампион Люис Хамилтън.

Приближени до изпълнителният директор на Даймлер Ола Калениус твърдят, че неговото желание е в отбора да бъде привлечен Себастиан Фетел. С това ще бъде изпълнено искането на борда в тима да се състезава германски пилот. Не такова обаче е желанието на Тото Волф. Първоначално австриецът изрази сериозен интерес към привличането на 4-кратния световен шампион. Волф и Фетел са в добри отношения и не крият приятелството си, въпреки конкуренцията между отборите. След намеса от страна на Люис Хамилтън обаче шефът на Мерцедес промени мнението си и обясни, че за следващия сезон първо ще бъде преговаряно със сегашните пилоти Хамилтън и Валтери Ботас, а след това с Джордж Ръсел, който се състезава за Уилямс, като евентуално привличане на Фетел в момента не е приоритет за тима.

Основната причина, поради която Хамилтън е против привличането на германеца е, че ако бившият пилот на Ред Бул премине в Мерцедес, британецът вече няма да има толкова удобен и политически коректен съотборник като Ботас. Както знаем, Хамилтън е по стъпките на рекорда на Михаел Шумахер от 7 световни шампионатни титли. А ето кой бивш световен шампион остана изненадан от решението на Фетел да напусне Ферари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички