Отмениха Гран При на Холандия


Отмениха Гран При на Холандия
Снимка: Guliver/Getty Images

1071 0

Състезанието за Голямата награда на Холандия от календара на Формула 1 за 2020-та година бе отменено заради световната пандемия от коронавирус. Гран При на Холандия на пистата „Зандвоорт“ трябваше да се завърне за пръв път от 1985-та година насам.

Оригиналната дата за провеждане на състезанието бе 3-ти май, но впоследтвие то бе отменено. „Бяхме напълно готови за провеждането на надпреварата и все още сме. Бихме помолили всички да бъдат търпеливи. Чакахме това завръщане 35 години, тъй че можем да го изчакаме още една. Дискутирахме с Формула 1 възможността да проведем състезанието на друга дата през тази година без публика, но бихме искали да отпразнуваме завръщането на Формула 1 на „Зандвоорт“ заедно с нашите фенове в Холандия“, заяви спортният директор на Гран При на Холандия Ян Ламерс.

Стартът за Голямата награда на Холандия е третото състезание от календара за 2020г. във Формула 1, който е официално отменен. Преди няколко седмици бе взето решението за отменянето и на надпреварите в Монако и Франция. Очаква се новият сезон във Формула 1 да започне на 5-ти юли в Австрия.

 А ето какво каза пилотът на Ферари Шарл Льоклер за бъдещия си съотборник Карлос Сайнц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички