Сензация във Формула 1? Хамилтън приключва след "грабежа" и загубата от Верстапен във финала?


Сензация във Формула 1? Хамилтън приключва след "грабежа" и загубата от Верстапен във финала?
Снимка: Getty Images

3956 0

Със сензационна новина излязоха медии на Острова. Тя гласи, че има сериозна опасност седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече да е приключил с този спорт, след като той и екипът му смятат, че са били сериозно ограбени в големия финал на този сезон в Абу Даби, където Макс Верстапен спечели.

Това впечатление се е затвърдило от думите на Тото Волф след случилото се. Припомняме, че Гран При на Абу Даби бе изпълнено със спорни моменти. Още от началото, когато от Ред Бул имаха сериозни претенции, че Люис Хамилтън е трябвало да бъде санкциониран. А в самия край, след като британецът бе водил почти през цялото време, се взе решение за рестарт и safety кола, след които Верстапен задмина опонента си в последната обиколка, тъй като бе с по-свежи гуми. 

"Ще отнеме много време за нас да преглътнем това, което се случи. Не мисля, че някога ще го преживеем, това е невъзможно. И със сигурност не и той (Хамилтън - бел. ред.) от позицията си на пилот. Надявам се ние двамата и останалите от екипа да можем да продължим да работим.

Но той никога няма да преживее болката и нещастието от това, което се случи. Не сме разочаровани от спорта, ние го обичаме. Разочаровани сме от изхода. Ако счупим фундаменталния принцип на феърплея в спорта, то тогава сме изложени на случайни решения и очевидно можеш да спреш да обичаш спорта" - сподели Волф.

Самият Хамилтън не присъстваше на награждаването на Верстапен с трофея от Формула 1, а Макс се обърна специално към него с реч (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички